Flagstones op Griekse Eilanden inspiratie

Flagstones worden al jaren toegepast in Griekenland op de Griekse Eilanden. Er word vaak voor flagstones gekozen omdat het een duurzame steen is en 10tallen jaren mee kan gaan.

De Griekse flagstones zijn zeer slijtvast en dat word bewezen doordat er elk jaar weer 10 duizenden toeristen op de toeristische hotspots komen en de straten van mykonos en santorini bewandelen.

Mykonos 

Mykonos 

De flagstones worden gelegd in de zand-cement en worden gevoegd met cement. Nadat de voegen zijn opgedroogd worden deze wit geverfd.

Het witverven van de voegen word gedaan om de witte architectuur van de eilanden te versterken. Elk jaar worden de voegen opnieuw geverfd en de sfeer word zo benadrukt.

Trappen geverfd volgens de witte architectuur van de Griekse eilanden

Trappen geverfd volgens de witte architectuur van de Griekse eilanden

Hot Spot eilanden zoals Santorini, Mykonos, Paros, Milos zijn de meest bekende eilanden waar je in de smalle straatjes en steegjes de mooiste sferen proeft. De mediterrane sfeer is goed voelbaar op de volgende foto serie.

Ik krijg heimwee na het kijken van deze foto's en zou graag weer een keer teruggaan naar Santorini, Mykonos of Milos! Het is zeker een aanrader om hen te gaan.

 

Posted on May 29, 2016 and filed under flagstones blog.